Apple Store, Covent Garden

Apple Inc., City of London, England

 
The Apple Store, Covent Garden occupies the first three levels of a nineteenth century hotel and adjacent warehouse building facing Inigo Jones' market square in London's West End. The building's interior has been restored to its essence, revealing the hallmarks of its early industrial revolution construction: iron structural frame, rustic brick walls, and concrete deck.

At the center of the space, a crisp stainless steel skylight caps what was once the delivery forecourt for horse-drawn carriages. Deep within the building, a linear glass stair and elevator have been inserted into a restored lightwell. Together, these brightly daylit multistory spaces have been created to bring order and provide strong visual anchors within the existing compartmentalized interior.

Awards

2011 Honor Award for Architectural Excellence
AIA Pennsylvania
2011 Design Award
Tri-States Design Conference
2011 Architecture Award
The Westminster Society
Tweet about this project. Recommend this on Facebook.

Related Links

News: 2011 AIA CC Merit Award - Covent Garden
Client: Other projects for Apple Inc.